Blogi


Finazilla tukee Skillwell Oy:n kasvua

Keskustelimme Skillwellilla toimitusjohtajan roolissa työskentelevän Harri Ilvosen kanssa talousjohtamisesta ja raportoinnista muutoksen ja kasvun aikana.

Voit katsoa keskustelun alla olevalta videolta tai lukea tärkeimmät nostot tästä artikkelista.

 

Mikä on Skillwell?

Skillwell on jyväskyläläinen 2018 perustettu IT-yritys, joka kehittää asiakkailleen muun muassa pilvipalveluita ja integraatioratkaisuja. Aiemmin Skillwell tunnettiin IT-alan osaajien välittäjänä, mutta nykyään se keskittyy rakentamaan asiakkailleen laadukkaita pilvipalveluita parinkymmenen asiantuntijansa voimin.

Yritys on saanut kiitosta luotettavana kumppanina, jolta löytyy osaamista monenlaisiin projekteihin.

Usein yrittäjien kuulee sanovan, että omaa liiketoimintaa ei voi ennustaa, koska se on niin erilaista kuin muilla. Mitä mieltä sinä olet tästä ajatuksesta?

Itse en ajattele tuolla tavalla. Joskus minulle on naurettu, kun ennusteet on mennyt päin väärin, mutta nykyään osataan ennustaa aika hyvin. Pystymme ennustamaan noin 10–15 % tarkkuudella ja se on se tarkkuus, mikä meillä riittää.

Ei mene satasen tai tonnin tarkkuudella, eikä siihen pyritäkään. Tuo on meille riittävän tarkka, että tiedetään mihin ollaan menossa ja miltä tulevat kuukaudet näyttävät.

Minkälaisen neuvon haluaisit antaa kasvuhakuista liiketoimintaa aloittavalle yrittäjälle?

Omasta kokemuksesta voin sanoa, että tulee tehdä strategia, mutta jos jää elämään sinne kolmen vuoden päähän tavoitteisiin, niin sitten jää tulos ja liiketoiminta tekemättä.

Pitää keskittyä päivittäiseen tekemiseen, elää hetkessä ja saada asiat rullaamaan oman tiimin, asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa. Sillä tulee se kaikista paras tulos.

Kävimme meidän suuntaamme viime vuonna lävitse ja saatiin piirrettyä se yhteen A4:än. Päätimme, että tuo on se suunta, johon me olemme menossa. Sitten kävimme henkilöstön kanssa sitä lävitse. Kun kaikki näyttävät peukkua ylöspäin, että tuo on se suunta mihin mennään, niin silloin siinä on helppo jatkaa eteenpäin.

Mikä hyvän talousjohtamisen ja raportoinnin merkitys on ollut tässä muutoksessa?

Silloin, kun talousjohtamista pyöritettiin vielä Excel-maailmassa ja hallituksessa kyseltiin, että miltä Harri ennusteenne näyttää, sanoin, että enpä oikein tiedä.

Nyt minulla on ne suoraan käytössä. Eilen kun oli hallituksen kokous, oli helppo katsoa, että tältä näytti viime kuukausi ja tältä näyttää sitten matka eteenpäin.

Nyt kun on ollut budjetoinnin, ennustamisen ja raportoinnin järjestelmä käytössä, niin on aika helppoa elämä tulosjohtamisen näkökulmasta.