Blogi


Rakka Asunnot Oy kasvaa kannattavasti

Rakka Asunnot Oy on suomalainen kovaa vauhtia kasvava rakennusalan yritys. Vuonna 2019 yritys kasvatti liikevaihtonsa 4,5 miljoonasta eurosta lähes kymmeneen miljoonaan euroon kannattavasti.

Kannattavuus onkin yksi Rakka Asuntojen toimintaa ohjaavista arvoista reiluuden ja perinpohjaisuuden ohella.

”Uskomme, että rakentamalla kannattavasti, siitä hyötyvät sekä asiakas, kumppanit, että me yrityksenä itse. Taloudellisesti kannattava liiketoiminta antaa turvallisen selkänojan arjen ahertamiseen. Toiminnan kasvaessa haluamme varmistaa, että pysymme arvojemme mukaisessa tekemisessä ja kasvusta ei synny sijaiskärsijöitä.” Rakka Asuntojen verkkosivuilla kerrotaan.

Oheisella videolla Rakka Asuntojen talousjohtaja Petteri Kettunen avaa ajatuksiaan talouden johtamisesta ja liiketoiminnasta laajemminkin.

 

Budjetoinnin ja ennustamisen merkitys rakennusalalla

”Minun mielestäni rakennusalalla budjetointi ja ennustaminen on ihan supertärkeää, koska projektit kestävät lähes aina vuoden tai enemmän. Koska projektien kesto on pitkä, meidän on pakko ennustaa”, kuvailee Petteri Kettunen näkemyksiään budjetoinnin ja ennustamisen tärkeydestä rakennusalalla.

Kettunen myös peräänkuuluttaa kassavirtaennustamisen tärkeyttä, sillä pelkkätulosennuste ei hänen mukaansa riitä.

”Finazillan avulla voimme erottaa tulosennusteen ja kassavirtaennusteen toisistaan. Kun me myymme osakkeita nyt, niin tuloshan tulee tälle päivälle, mutta rahat tulee seuraavan vuoden aikana maksuerissä. Jos sekoitat tulosennusteen ja kassan, voi alkaa alkaa puolen vuoden päästä harmittamaan”, hymähtää Kettunen.

Kettusen mukaan ennustamattomuus saattaa johtaa siihen, että esimerkiksi osinkoja maksetaan liikaa ja tehdään investointeja harkitsematta, mikä puolestaan voi vaarantaa käynnissä olevien kohteiden valmistumisen.

Kannattava kasvu edellyttää tehokasta talouden johtamista

Kasvavan yrityksen talousjohtamisen on oltava tehokasta. Rakka Asunnoilla Petteri Kettunen on tehostanut talousjohtamisen prosesseja Lean-tyyppisen ajattelun avulla. On tärkeää, että prosessista luodaan tehokas ja sitä tehostetaan.

”Tehdään sinne yksi tapa raportoida ja käytetään sitä uudestaan ja uudestaan”, tiivistää Kettunen.

Katso videolta, kuinka Rakka Asunnot valitsi Finazillan budjetoinnin ja ennustamisen työkalukseen.

 

Haluatko kuulla, kuinka Finazilla voisi tehostaa yrityksenne talouden johtamista?

Tutustu Finazillaan