Blogi


Raportoi taloutta tehokkaammin nykyisellä BI-ratkaisullanne

Yrityksissä on panostettu viime vuosina valtavasti tiedolla johtamiseen.

Tiedolla johtamisen tueksi organisaatioissa on hankittu Business Intelligence -ratkaisuja, joiden tarkoituksena on koota dataa useista eri tietolähteistä ja visualisoida sitä helposti ymmärrettävään muotoon.

Yleisimmät Business Intelligence -ratkaisut, kuten Power BI ja Qlik tai näiden haastajat hoitavat useimmiten tehtävän hienosti ja voidaan sanoa, että yritysten tiedolla johtamisen edellytykset ovat nousseet viime vuosina uudelle tasolle. Kehityksestä kuuluu kiitos myös BI-konsulttitaloille, jotka ovat tehneet upeaa työtä tiedolla johtamisen edistämiseksi.

Vaihe, jossa useat organisaatiot törmäävät haasteisiin tai jopa umpikujaan, on talousraportoinnin integroiminen osaksi BI-raportointia. Talousdatan ja erityisesti joiden tunnuslukujen rakentaminen on useissa organisaatioissa koettu työlääksi.

Me Finazillalla olemme kehittäneet Finazilla for BI-ratkaisun, jonka avulla organisaatiot voivat tuoda talousraportointinsa osaksi BI-raportointia uskomattoman helposti.

Esimerkiksi tunnusluvut, tuloslaskelma, tase ja rahoituslaskelma voidaan tuoda osaksi BI-raportointia parhaimmillaan muutamassa tunnissa sen sijaan, että siihen käyttettäsiin kymmeniä tai jopa satoja konsulttitunteja.

Katso videolta, mikä Finazilla for BI on ja lue lisää ratkaisustamme TÄSTÄ.

 

Mikä on Finazilla for BI?

Olemme automatisoineet tiedonsiirrot yleisimmistä taloushallinnon järjestelmistä Finazillaan. Tyypillisesti tuomme lähdejärjestelmistä kirjanpidon tositteita.

Integraation avulla Finazillaan tuotu tieto voidaan jalostaa helpolla käyttöliittymällä haluttuun muotoon – esimerkiksi talouden tunnusluvuiksi. Käyttöliittymä on suunniteltu sellaiseksi, että esimerkiksi erilaiset talouden tunnusluvut, tulolaskelman erilaiset variaatiot, rahoituslaskelmat syntyvät vaivatta.

Kirjanpidon tositedatan jalostaminen raportointivalmiiksi tiedoksi ei vaadi teknistä erityisosaamista, vaan talouden ymmärrys ja osaaminen on tärkeämpää.

Finazilla for BI-ratkaisulla jalostettu tieto siirtyy edelleen rajapinnan kautta BI-ratkaisunne hyödynnettäväksi. Toimimme siis sekä integraatioalustana, että talouden laskentamoottorina kirjanpitojärjestelmänne ja valitsemanne BI-ratkaisun välillä.

Lisäksi kokonaisuutta on helppo täydentää Finazillan budjetointi- ja ennusteratkaisulla.

Ota yhteyttä niin kerromme lisää!

Ota yhteyttä