Blogi


Talousraportointi ei ole käsityötä

Me suomalaiset olemme talousjärjestelmien suhteen etuoikeutetussa asemassa. Moneen muuhun maahan verrattuna taloushallinnon työkalumme ovat todella kehittyneitä ja talousprosessien manuaaliset työvaiheet ovat vähentyneet jatkuvasti.

Paperittoman taloushallinnon myötä meillä on myös hyvät edellytykset tehokkaalle talousraportoinnille. Modernit sähköiset työkalut mahdollistavat talousraportoinnin entistä ripeämmässä aikataulussa ja vähemmällä työllä.

Kaikesta huolimatta talousraportointi on edelleen monessa yrityksessä hyvin manuaalinen prosessi, vaikka kaikki edellytykset talousraportoinnin automatisoinnille olisi olemassa.

Vältä turhat työvaiheet

Viime vuonna kirjoitin blogiimme artikkelin otsikolla Budjetointi ja raportointi muuttuvat juuri nyt. Kuvasin artikkelissa budjetoinnin ja talousraportoinnin prosessien kehitystä 2000-luvun alusta tähän päivään ja kirjoitin muun muassa seuraavaa:

”2000-luvun lopun ilmiöitä olivat toteumatiedon raportointi ja järjestelmäintegraatiot. Tänä päivänä markkinoilta löytyy uskomattoman kattavia raportointityökaluja monenlaiseen tarpeeseen, oli kyseessä sitten talouden tai operatiivisen toiminnan raportointi. Järjestelmien välinen tiedonsiirtokin tuntuu parhaillaan saumattomalta.”

Valitettavasti moni talousraportointijärjestelmä pakottaa edelleen käyttäjän siirtämään tietoa manuaalisesti, vaikka automatisoitujen tiedonsiirtojen toteuttaminen olisi teknisesti mahdollista.

Useimmat modernit talousjärjestelmät, mahdollistavat tiedonsiirrot raportointisovelluksiin, eikä manuaalisille tiedonsiirroille yleensä ole tarvetta. Finazillaan tieto siirtyy yleisimmistä talousjärjestelmistä joka yö ajastetusti ilman käyttäjältä vaadittuja toimenpiteitä.

Mikäli käytössäsi ovat sähköiset taloushallinnon työkalut, mutta siirrät tietoja edelleen käsipelillä, ole meihin yhteydessä. Autamme mielellämme poistamaan turhat manuaaliset työvaiheet talousraportoinnistanne.

 

Tilitoimistoissa talousraportoinnin tehokkuus korostuu

Turhien ja manuaalisten työvaiheiden poistaminen on tärkeää mille tahansa yritykselle, mutta tilitoimistoissa ajastettujen tiedonsiirtojen merkitys on erityisen suuri.

Oman yrityksen tietojen siirtäminen kirjanpitojärjestelmästä talousraportointisovellukseen ei useimmiten ole kohtuuton vaiva.

Tilitoimistoissa tilanne on aivan toinen koska yrityksiä voi olla kymmeniä tai satoja. Moni kirjanpitäjä kokee manuaaliset hyvin turhauttavina ja joissakin tapauksissa tiedonsiirtojen kankeus saattaa olla jopa syy olla tarjoamatta asiakkaalle erillistä talousraportointisovellusta.

Kysy lisää Finazillan tehokkaista tiedonsiirroista