Asiakastarina: Rakka Asunnot

Rakka Asunnot Oy on kovaa vauhtia kasvava, pääkaupunkiseudulla toimiva, rakennusalan yritys.

Kannattavuus on yksi yrityksen arvoista. Rakka Asunnot Oy:llä uskotaan, että rakentamalla kannattavasti, siitä hyötyvät sekä asiakas, kumppanit, että yritys itse. Taloudellisesti kannattava liiketoiminta antaa turvallisen selkänojan arjen ahertamiseen.

 

Finazilla tukee kannattavaa kasvua

Finazilla hankittiin Rakka Asunnot Oy:lle tukemaan talouden suunnittelua ja seurantaa keskellä kovaa kasvua.

Keskeisimmät tavoitteet liittyivät budjetointiin ja rullaavaan kassavirran ennustamiseen raportoinnin kokonaisvaltaista kehittämistä unohtamatta.

”Ajattelin, että Excelitkin tietysti toimisivat tarpeeseemme, mutta koska minulla oli jo aiempaa kokemusta Finazillasta, näin heti, kuinka hyvin Finazilla sopisi meille”, kuvailee Petteri Kettunen budjetointi- ja ennustetyökalun valintaprosessia.

Finazillaa ei kuitenkaan haluttu valita ainoastaan Petterin Kettusen aiempien positiivisten kokemusten pohjalta, vaan ennen valintaa kartoitettiin muutkin Business Intelligence ratkaisut.

”Arvioinnissa Finazilla päätyi voittajaksi, koska voin itse päättää, mitä haluan raportoida. Aika monella ohjelmistolla oli tarjolla vain tietyt raportit, eivätkä muokkausmahdollisuudet olleet yhtä kattavat”, kertoo Kettunen

Finazillalla ennustetaan myös kassavirta

”Finazillan avulla voidaan erottaa tulosennuste ja kassavirtaennuste toisistaan. Kun myymme osakkeita nyt, niin tuloshan tulee tälle päivälle, mutta rahat tulee seuraavan vuoden aikana maksuerissä.

Jos sekoitat ennustettaessa tulosennusteen ja kassan, niin se alkaa vähän puolen vuoden päästä harmittamaan.” kuvailee Kettunen talouden ennustamista rakennusalalla.