Blogi


Blogi budjetoinnista, raportoinnista ja talousjohtamisesta

Photo credit: Got Credit, http://www.gotcredit.com/

Internet on täynnä blogeja ihmisiä kiinnostavista aiheista. Luettavaa löytyy varmasti, olit kiinnostunut sitten postimerkkeilystä, urheilusta tai vaikka sijoittamisesta. Miksi ihmeessä budjetoinnista ja raportoinnista kirjoitetaan niin vähän? Eikö se muka ole kiinnostavaa?

Voi olla, että olemme häviävän pieni vähemmistö, mutta meistä budjetointi ja raporointi on äärimmäisen kiinnostavaa ja ennen kaikkea hyödyllistä.

Emme laadi budjetoinnin sääntökirjaa vaan jaamme näkemyksiä

Budjetointi on aihe, josta käytännönläheistä tietoa löytyy hyvin vähän. Erilaisia termin määrityksiä löytyy kyllä, mutta kattavia käytännön kokemuksiin pohjautuvia neuvoja, näkemyksiä ja vinkkejä ei tahdo löytyä. Ei ainakaan Suomen kielellä.

Syynä tähän on varmasti se, että budjetointi on yrityksen sisäinen prosessi, jolle ei voida, eikä kannata määrittää kovin tarkkoja yleispäteviä sääntöjä. Jokainen yritys määrittää omat budjetoinnin tapansa itse.

Tästä aiheesta me tiedämme

Tärkeimmät oppimme olemme saaneet asiakkailtamme. Päivittäinen käytännön asiakastyö varmistaa, että näkemyksemme ovat tuoreita ja pystymme katsomaan aihetta erilaisten ja erikokoisten yritysten näkövinkkelistä.

Pyrimme pysymään aiheessa niin hyvin kuin mahdollista, koska joka alan asiantuntijoita emme yritä olla. Blogi käsittelee melko kapeaa aihealuetta ja tulemme pureutumaan siihen syvällisesti. Jos kuitenkin syystä tai toisesta karkaamme aiheesta, käytämme vierailevaa kirjoittajaa. Saatat siis kohdata blogissa myös muiden alojen asiantuntijoita.

Kirjoitamme, kuten me asiat näemme

Kuten aiemmin kirjoitin, budjetointi on yrityksen sisäinen prosessi ja siksi emme edes yritä esittää absoluuttisia totuuksia aiheesta. Yritysten toimintatavat vaihtelevat tarpeiden mukaan ja hyvä niin.

Haluamme jakaa lukijoiden kanssa parhaat käytännöt budjetoinnista ja talouden raportoinnista, jotta sinä voit johtaa yritystäsi tulevaisuudessa paremmin.

Jos koet, että nykyiset toimintamallisi toimivat sinulle, jatka samaan malliin. Meistä olisi kuitenkin hienoa kuulla, miten sinä olet saanut talousjohtamisen prosessit hiottua itsellesi sopiviksi. Ehkä voimme oppia jotakin toisiltamme.

Jos siis haluat vaihtaa ajatuksia budjetoinnista, raportoinnista tai talousjohtamisesta, keskustelemme kanssasi mielellämme.